HoofdfotoHoofdfoto Sticker

Optiemodel

Heeft u geen haast om te verhuizen en bent u op zoek naar een woning met specifieke kenmerken? Dan is het optiemodel wellicht iets voor u. Bij dit zoekmodel zijn woningen met ongeveer dezelfde kenmerken in dezelfde buurt ingedeeld in clusters van woningen. U geeft éénmalig uw woonwensen aan en wacht vervolgens af totdat er een woning vrijkomt in de groep van woningen. U neemt de optie dus niet op één specifieke woning, maar op een cluster van hetzelfde type woningen.

Op het moment dat een woning vrijkomt, biedt de corporatie de woning aan de langst wachtende voor die groep woningen aan. Weigert de eerste kandidaat op de lijst de aangeboden woning of staat hij in de parkeerstand? Dan komt de woningzoekende aan de beurt die als tweede op de wachtlijst staat.
 
Parkeerstand 

Heeft u opties genomen en wilt u tijdelijk geen woningaanbiedingen meer ontvangen? Dan kunt u de opties tijdelijk in de parkeerstand zetten. U kunt uw opties op ieder gewenst moment weer activeren. De parkeerstand stelt u in via Mijn Pagina - Mijn opties.
 
U vindt de woningen uit het optiemodel via Woningaanbod - Op termijn beschikbaar.
 
LET OP! Als u een optie neemt, dan staat u automatisch in de parkeerstand. Wilt u meteen aanbiedingen ontvangen zodra een optie vrijkomt, maakt u uw opties dan actief.
 
 
Toewijzingscriterium: datum waarop u de optie nam
 
Video over dit model

Print
Limburg in beeld

Breng zelf Limburg in beeld via: