HoofdfotoHoofdfoto Sticker

Nieuws

Eerste tijdelijke woningen Wonen Limburg in Weert - verhuur van start

Deze week worden de eerste tien 'Kompaswoningen' in Weert geplaatst. De komende periode volgen er nog twintig op verschillende locaties in Weert. Kompaswoningen zijn woningen die Wonen Limburg tijdelijk beschikbaar stelt aan mensen die voor een korte periode een woning nodig hebben. Hiermee verlicht de corporatie de huidige, tijdelijke druk op de woningmarkt.
Wonen Limburg zet op dit moment op diverse plekken in Limburg in op tijdelijke huisvesting. Op dit moment is er namelijk nog veel vraag naar sociale huurwoningen. De corporatie is zich er echter van bewust dat de vraag in de toekomst gaat veranderen. Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg: ‘Dat betekent dat we voorzichtig moeten zijn met wat we op de traditionele manier aan woningen bouwen. Bovendien duren die trajecten veel langer. We willen nu direct woningen toevoegen, om aan de vraag van nu te kunnen voldoen. Daarom plaatsen we dus op diverse plekken in Limburg tijdelijke, flexibele woonruimte. Waaronder 30 stuks in Weert.” Verrassend ruim De eerste tien Kompaswoningen komen aan de Langeniusstraat in Weert. Vanaf begin juni kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen. De andere woningen komen aan de Marinusweg en Heuvelweg. Alle 30 woningen zijn van het type Heijmans One, bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens. Het huis is slim ingedeeld en oogt verrassend ruim. Op de begane grond is een woonkamer met vide, keuken en badkamer. Boven bevindt zich een aparte slaapkamer. Bovendien zijn de woningen zeer energiezuinig, mede vanwege de zonnepanelen op het dak. Start verhuur Vorige week startte de verhuur van de eerste tien woningen. Dit verloopt via Thuis in Limburg. Er is geen inschrijftijd nodig; de woningen worden verhuurd via ‘loting’ en ‘direct te huur’. De maximale huurtermijn bedraagt twee jaar. De huurprijs van de woningen is € 586,86.


overzicht

Reactie op:Eerste tijdelijke woningen Wonen Limburg in Weert - verhuur van start

*
*
 

Reacties op dit bericht

7
Judith Huber
14-11-2016 om 05:01 uur
Ik zoek noodgedwongen voor twee personen met spoed een woning en kom heel graag in aanmerking voor een van deze woningen.
6
Diana favier
12-07-2016 om 11:56 uur
Hallo hoe kom je aan zo een woning in Weert
5
Hans-Reinhard Kloos
05-07-2016 om 01:30 uur
Hallo, Aangezien mijn emigratie naar Nicaragua niet is gelukt zoek ik op korte termijn een woonruimte in Limburg. Bij deze wil ik mij inschrijven voor de loting van de uitgeschreven woningen, bedankt!! Ik ben 65 jaar oud en ag per 26 aug. 2016 met pensioen. Mijn dochter werkt in Nederland en woont net over de grens in Belgie Met vriendelijke groet, Hans-Reinhard Kloos Als ik nog
4
Lukas Al Hallah
26-05-2016 om 22:42 uur
graag zou ik reageren op de kompaswoningen. Hoe moet ik dat doen. met vriendelijke groet, Lukas
3
Martijn
18-05-2016 om 15:16 uur
Graag zou ik op deze woningen willen reageren
2
Emjr Wauben
18-05-2016 om 10:19 uur
Graag zou ik willen reageren op de woning.
1
Kinda
17-05-2016 om 19:18 uur
Leuke woningen!
« terug
Limburg in beeld

Breng zelf Limburg in beeld via: