HoofdfotoHoofdfoto Sticker

Spelregels - Toewijzing

 • De corporatie nodigt u voorafgaand aan het tekenen van de huurovereenkomst uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek komen uw gezinssituatie, inkomen en woonverleden aan de orde. Daarnaast worden ook uw naam- en adresgegevens gecontroleerd.
 • Bij woningtoewijzing is een inkomensverklaring vereist. Corporaties hanteren hiervoor de meest recente aanslag inkomstenbelasting. Een inkomensverklaring is gratis aan te vragen via de belastingtelefoon(0800-0543). Houdt u bij uw aanvraag uw Burgerservicenummer bij de hand. Tip: vraag uw inkomensverklaring direct aan als u zich heeft ingeschreven.
   
 • Bij woningtoewijzing gaat de corporatie er vanuit dat u tijdig de huur betaalt en dat u zich correct gedraagt tegenover medewerkers van de corporatie en in uw directe woonomgeving.
  Is er door een rechter een uitspraak tot ontruiming gedaan en is hierbij de relatie tussen de corporatie en de huurder ernstig verstoord, dan zal de corporatie geen nieuwe huurovereenkomst met deze woningzoekende aangaan. Zie onze Signaleringslijst wangedrag, wanbetaling en overlast.
   
 • Zodra u ingeschreven bent bij Thuis in Limburg kunt op elke woning reageren.
  De overheid heeft echter bepaald dat de deelnemende corporaties 90% van hun huurwoningen met een huur tot € 710,68 per maand moeten verhuren aan woningzoekenden met een jaarinkomen van max. € 35.739 (op basis van aangifte inkomstenbelasting, excl. thuiswonende kinderen). Als er inkomenseisen worden gesteld, staat dit vermeld in de woningadvertentie.
   
 • Als u een woning weigert, heeft dit geen gevolgen voor uw inschrijfduur of plaats in de wachtrij bij een optiecluster. Komt u zonder afmelding niet opdagen tijdens een bezichtiging of bij het tekenen van een huurcontract, dan kan de woningcorporatie u blokkeren. Neemt u in dit geval contact op met de corporatie. 
Print
Limburg in beeld

Breng zelf Limburg in beeld via: