Terug naar overzicht

Piushof Panningen

Wonen Limburg heeft als plan om 72 huurwoningen aan het Piushof te vervangen door nieuwbouw. De sterk verouderde woningen staan inmiddels leeg. Samen met de gemeente Peel en Maas en omwonenden is gewerkt aan het maken van plannen voor nieuwbouw.

Op dit moment is het plan om er in totaal 62 woningen te gaan bouwen; 46 levensloopbestendige huurwoningen en 16 twee-onder-een kap woningen. Voor deze 16 woningen zijn we nog in gesprek of hier naast een aantal vrije sector huurwoningen ook eventueel koopkavels gaan aanbieden. 

Samen met de gemeente en de klankbordgroep is een aantal uitgangspunten voor het nieuwe Piushof bepaald:

- Wonen in en aan het groen

- Wens om te kunnen wonen in een hofje

- Parkeren niet meer in de straat

- Een mix van huur en koop

- Stimuleren ontmoeten nieuwe bewoners door Samen Wonen

Samen Wonen in Piushof

Piushof moet een fijn thuis worden voor iedereen, waar buren een goede buur voor elkaar zijn en waar nodig elkaar helpen. Van een fietsband plakken en een formuliertje invullen tot een buurtbarbecue organiseren. Of gewoon iets gezelligs ondernemen samen.    

Ook biedt Piushof bewoners de ruimte om samen kleur te geven aan hun woonomgeving. Zo kunnen ze samen nadenken over de inrichting en het onderhoud van een deel van het openbare groen en allerlei andere zaken, maar vooral hoe bewoners samen willen leven. Een belangrijk onderwerp tijdens de interesse gesprekken met mogelijk nieuwe bewoners van Piushof.  

Interesse?

Heeft u interesse of wenst u op de hoogte gehouden te worden? Ga dan naar de website van Wonen Limburg en klik dan op de button 'Inschrijven', rechts op de pagina.


Op de kaart

Afbeelding
Terug naar overzicht