Terug naar overzicht

Nieuwbouw 30 levensloopbestendige woningen Erensteinerveld, Kerkrade

In de wijk Erensteinerveld in Kerkrade gaat Wonen Zuid in totaal 30 nieuwe levensloopbestendige woningen bouwen. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor bewoners van alle leeftijden en diverse gezinssamenstellingen. De woningen komen op 2 verschillende locaties, aan de Spiesstraat / Poyckstraat en bij de kerk aan de Nassaustraat / Colenstraat. De woningen zijn gasloos en iedere woning krijgt 3 zonnepanelen op het dak.

Locatie Nassaustraat 
Op locatie Nassaustraat bij de kerk komen 12 nieuwbouwwoningen. Deze woningen met kap hebben 2 slaapkamers. Op de begane grond bevindt zich de woonkamer met open keuken, badkamer, apart toilet en een slaapkamer. In de kast onder de trap op de begane grond is ruimte voor een wasmachine en een wasdroger. Op de eerste verdieping ligt een tweede slaapkamer. Iedere woning is voorzien van vloerverwarming.
Bekijk hier de plattegrond van deze woningen.

De huurprijs ligt op € 607,46 en de woningen zijn bestemd voor 1- en 2- persoonshuishoudens.
De maximale inkomensgrenzen zijn € 22.700 voor 1 persoonshuishoudens en € 30.800 voor 2 personen.

Locatie Spiesstraat
Op deze locatie waar de oude flatgebouwen zijn gesloopt, komen 18 nieuwbouwwoningen. Dit zijn woningen met 3 slaapkamers en een plat dak. Op de begane grond bevindt zich de woonkamer met open keuken, badkamer, apart toilet en een slaapkamer. In de kast onder de trap op de begane grond is ruimte voor een wasmachine en een wasdroger. Op de eerste verdieping liggen nog twee slaapkamers. Iedere woning is voorzien van vloerverwarming.
Bekijk hier de plattegrond van deze woningen.

De huurprijs ligt op € 651,03 en de woningen zijn voor huishoudens vanaf 3 personen.
De maximale inkomensgrens is € 30.825.

Bouwplanning
De woningen zullen eind 2019 gereed zijn.

Gebiedsontwikkeling
Wonen Zuid en de gemeente Kerkrade werken samen aan de nieuwe invulling van het Erensteinerveld. Gemeente Kerkrade zal, nadat de bouw van de woningen door Wonen Zuid gereed is, de openbare ruimte opnieuw inrichten. Omliggende straten zoals Nassaustraat / Colenstraat en de Spiesstraat / Poyckstraat zullen geheel of gedeeltelijk worden vernieuwd. Ook zal de gemeente zich buigen over de inrichting van het groen in de omgeving. De ontwerptekeningen voor de openbare ruimte vind je op de website van de gemeente.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze woningen? Beide woningtypes worden in de eerste week van juli op Thuis in Limburg geadverteerd. In de advertentie lees je meer over de wijze van toewijzing. Reageer vóór de sluitingsdatum van 7 juli!


Foto's

Op de kaart

Geen kaartweergave beschikbaar
Afbeelding
Terug naar overzicht