Terug naar overzicht

Het Witte Dorp: duurzaam wonen dicht bij de stad

Wonen Zuid bouwt 65 nieuwe huurwoningen in het Witte Dorp in Maasniel (Roermond) De naam het Witte Dorp komt van de witte woningen die oorspronkelijk gebouwd zijn net na de 2e Wereldoorlog. Het gaat om woningen in de driehoek Lindelaan, Meidoornlaan en Iepenlaan. De woningen waren inmiddels niet meer wit en sterk verouderd. Ze zijn dan ook gesloopt. Op deze plek bouwen we 65 nieuwe, duurzame woningen in verschillende prijsklassen en –typen.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker
Daarom hebben wij voor 65 nul-op-de-meter woningen gekozen. Deze bouwen wij in samenwerking met bouwbedrijf Heijmans. Door duurzame woningen te realiseren worden de energiekosten voor onze klanten minder. Wonen wordt dus betaalbaarder. En natuurlijk is een bijdrage aan een beter milieu ook niet onbelangrijk.

De woningtypen binnen dit project variëren
We bouwen eengezinswoningen voor kleine en grote gezinnen en nultredenwoningen voor mensen die het prettig vinden om alle basisvoorzieningen (zoals een badkamer en een slaapkamer) op de begane grond te hebben. De woningtypen worden aangeboden in verschillende prijsklassen, voor mensen met en mensen zonder huurtoeslag.

In september van dit jaar gaat de bouw van start
Het is de planning om in april– juli 2020 de woningen op te leveren.

Wil je in aanmerking komen voor een van deze woningen?
Schrijf je dan in als woningzoekende bij Thuis in Limburg. Als je als tipbericht instelt “woningen in Maasniel”, krijg je een bericht als wij met de woningen adverteren. Naar verwachting plaatsen wij in het eerste kwartaal 2020 advertenties voor de diverse nieuwbouwwoningen. Je kunt dan reageren om in aanmerking te komen voor een woning.

Met name  woningaanbod voor mensen zonder recht op huurtoeslag
Een groot deel van deze woningen zijn gereserveerd voor de “oude” bewoners van het Witte Dorp. Wij geven hen graag de mogelijkheid om met voorrang terug te keren naar hun favoriete wijk.


Op de kaart

Afbeelding
Terug naar overzicht