Terug naar overzicht

Aanpak Blauwdorp (Maastricht)

De komende jaren gaat Servatius samen met de gemeente aan de slag in Blauwdorp (Mariaberg).

Blauwe Loper: er komt een Blauwe Loper. Een voetgangers- en fietsroute van Proosdijveld naar de binnenstad.

Groenzone: er komt een groene zone met meer ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen kunnen spelen. 

Renovatie/ verduurzaming: we gaan zo’n 230 woningen energiezuiniger, veiliger en comfortabeler maken. Inmiddels hebben we ruim 100 woningen verduurzaamd. Het volgende project (Weryweg/Gildenweg e.o.) staat voor dit jaar op de rol.

Sloop en nieuwbouw: we hebben woningen gesloopt om ruimte te maken voor nieuwe betaalbare sociale huurappartementen. De eerste fase betreft 100 woningen. De nieuwbouwwoningen komen in het gebied: Mr. Ulrichweg, Past. Wijnenweg, Heimoweg, Ruttensingel en Proosdijweg. Op deze plek komen maximaal 96 appartementen verdeeld over 3 complexen.

 

Planning
Start bouw 2021. Na afronding van deze nieuwbouw wordt het nieuwe buurtpark aangelegd en de Blauwe Loper route langs het park.
De tweede fase bestaat uit de sloop van 38 woningen en een nieuw te bouwen complex van maximaal 42 appartementen (2023-2024).

Interesse?
Dan kunt u een mail sturen naar m.maenenservatiusnl.
Vermeld in de mail de volgende gegevens: uw naam, huidige adres, mailadres en inschrijfnummer van Thuis In Limburg. Wij houden u dan op de hoogte van de voortgang van de bouw, de plattegronden van de woningen, huurprijzen en toewijzingscriteria. De toewijzingscriteria worden in overleg met de bewonerscommissie afgesproken. Hierin zijn voorrangsregels opgenomen voor bewoners van Blauwdorp/Mariaberg.


Foto's

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Op de kaart

Afbeelding

Kenmerken

WoningtypeAppartement met lift
Aantal woningen96

Planning

Startdatum2021
Terug naar overzicht