Terug naar overzicht

Nieuwbouw Blauwe Loper Mariaberg (Maastricht)

De komende jaren gaat Servatius samen met de gemeente aan de slag in Blauwdorp en Mariaberg.

Wat zijn de plannen?

Blauwe Loper: er komt een Blauwe Loper. Een voetgangers- en fietsroute van Proosdijveld naar de binnenstad.

Groenzone: er komt een groene zone met meer ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen kunnen spelen.  

Sloop: de eerste sloopfase betreft 100 woningen. Deze zijn reeds gesloopt. De tweede fase bestaat uit de sloop van 38 woningen. Deze sloopfase staat gepland voor februari 2022.
De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd door HP Demorec.

Nieuwbouw:

135 appartementen verdeeld over 4 woonblokken. Twee woon-werkwoningen en één maatschappelijke ruimte.

Na afronding van deze nieuwbouw wordt het nieuwe buurtpark aangelegd en de Blauwe Loper route langs het park. De 4 appartementencomplexen komen langs de Blauwe Loper.

 

Informatie appartementen

De appartementen zijn voorzien van 1 of 2 slaapkamers, een open keuken, inpandige en externe berging en een buitenruimte (tuintje begane grond of balkon). De huurprijs valt onder de sociale huur. Dit betekent maximaal 763,47 euro.

Informatie

Voor het project Blauwe Loper maken we samen met de Gemeente Maastricht en andere partijen filmpjes in de buurt. Via de website thuisinmaastricht kunt u de filmpjes terugkijken. https://www.thuisinmaastricht.nl/filmpjes-blauwe-loper/. Ze worden uitgezonden op RTV. 

Bewoners en omgeving worden via nieuwsbrieven geïnformeerd. Ook in de Mariaberggazet kunt u meer lezen over de laatste ontwikkelingen in de buurt.

Interesse?

Heeft u interesse in een van deze sociale nieuwbouwappartementen? Vul dan het inschrijfformulier in via de website van Servatius. U wordt dan op de hoogte gehouden van de voortgang van de bouw, de plattegronden van de woningen, huurprijzen en toewijzingscriteria.  U kunt voor actuele informatie altijd de website van Servatius raadplegen. Hier vindt u ook de nieuwsbrieven voor de buurt.


Foto's

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Op de kaart

Afbeelding

Kenmerken

WoningtypeAppartement met lift
Aantal woningen135

Planning

Startdatum2021
Planning2019-2024
Terug naar overzicht