Terug naar overzicht

Nieuwbouw Geleen-Zuid (ZOwonen)

Na een lang traject (start wijkontwikkelingsplan in 2015) gaat nu eindelijk de schop in de grond voor de eerste 75 appartementen.

De bewoners van Geleen-Zuid zien na een jaar van sloop en renovatie (Van Goyen flat) dat er echt iets gaat gebeuren in hun wijk. Deze appartementen zijn de start van een reeks nieuwbouwprojecten van het wijkontwikkelingsplan. Dit project zal 10 jaar in beslag gaan nemen en ongeveer 110 miljoen euro omvatten.

Anders dan anders

De appartementen zijn qua opstelling al anders dan de andere hoogbouw complexen. In plaats van één gebouw voor alle 75 woningen zijn de woningen verdeeld over 3 gebouwen. Aparte ingangen, ieder gebouw een eigen lift, maar mét samenhang door op de verdiepingen de galerij door te laten lopen naar de andere gebouwen.

Veilig gevoel

Op de begane grond zijn deels bergingen voorzien, maar in tegenstelling tot de bestaande hoogbouw zijn er óók appartementen op de begane grond. Doordat er wordt geleefd en er beweging is, geeft dit een prettig gevoel aan bewoners en omwonenden.

"Geveltuinen"

Om het groene karakter van Geleen-Zuid ook in dit project naar voren te laten komen, hebben we de omwonenden gevraagd om mee te denken. Met als resultaat een groene gevelaankleding zoals op de foto’s te zien is.

Start en oplevering

De bouw door aannemer Van Wijnen gaat starten na de bouwvak.

 

De appartementen zullen via Thuis in Limburg worden aangeboden. Zodra de verhuur start komen ze bij het woningaanbod op www.thuisinlimburg.nl te staan.

Meer informatie vind je op de website van ZOwonen.


Foto's

Afbeelding

Op de kaart

Kenmerken

Aantal woningen75 appartementen

Planning

StartdatumSeptember 2021
Datum van opleveringEind 2022
Terug naar overzicht