.

 

Deze huurders gingen u voor en zijn blij dat ze de stap gezet hebben!

Mevrouw Paffen

"Een aangepaste woning, voor als je iets meer hulp nodig hebt"

Inschrijven bij Thuis in Limburg
Mevrouw Paffen: “Een aantal jaren geleden heb ik al eens tegen mijn familie gezegd dat ik niet wist of ik in mijn huidige woning kon blijven wonen. Mijn kleinzoon heeft mij toen direct ingeschreven bij Thuis in Limburg.  Op  het moment  dat mijn huisarts vond dat ik door mijn gezondheidsproblemen beter kon verhuizen, hoefde ik daardoor gelukkig niet lang op een woning te wachten.” Mevrouw Paffen lacht. “Maar toen het eenmaal zover was, wilde ik niet meer. Ik dacht: hoe kom ik van A naar B? Ik wist helemaal niet wat ik moest doen. Mijn dochter heeft me een duwtje in de rug gegeven en nu zit ik hier.” Mevrouw Paffen kijkt trots rond. “En wat ben ik er blij mee. Het appartement is prachtig. Het is net een bungalow. We hebben alleen maar hoeven te texen en een vriend van de kegelclub heeft de nieuwe vloer gelegd. ”

Klaar voor de toekomst
“Toen ik hier introk wees een buurvrouw mij op de modelwoning in dit woongebouw. Ik heb toen  een afspraak gemaakt voor een bezoekje. Twee medewerkers van Wonen Zuid lieten me de woning zien. We bespraken wat ik nodig zou kunnen hebben en hoe mijn woning kon worden aangepast. Ik  heb direct om een inductiekookplaat gevraagd.  Dat vind ik veiliger dan een gaskookplaat. Een paar buren zijn al bij mij komen kijken. Dat heeft hen over de streep getrokken. Zij gaan nu ook voor aanpassingen aan hun woning. Bij mij wordt binnenkort nog de badkamer aangepakt. Ik krijg een infrarood radiator aan het plafond waardoor er meer ruimte in de badkamer komt en een wasbak die geschikt is voor mensen in een rolstoel. Én er komt nog een drempelhulp naar het balkon. Ik ben dus helemaal klaar voor de toekomst. Hier hoef ik niet meer weg.”

Veel gemak voor weinig geld
In het woongebouw van mevrouw Paffen worden woningaanpassingen projectmatig gedaan. Sommige aanpassingen zijn gratis, voor andere rekenen we een kleine huurverhoging. Als je kiest voor een woningaanpassing binnen een project, dan kan dit tegen een sterk gereduceerde huurverhoging. Zo betaalt mevrouw Paffen maar € 3,68 per maand meer voor de door haar gewenste aanpassingen. Vallen woningaanpassingen niet binnen een projectmatige aanpak? Dan worden de kosten volledig in de huur doorberekend. En heb je recht op huurtoeslag? Dan kun je van de huurverhoging ook nog een aanzienlijk deel terugkrijgen.

 


 

Mevrouw Spiekers-Sangers

“Ik ben blij dat we de stap hebben gezet”
Mariet Spiekers-Sangers woont waar ze graag wilde wonen. In het centrum van Geleen. Omdat ze zich al jaren geleden heeft ingeschreven.

“Ik woonde fijn met mijn man in een eigen woning in Lindenheuvel Geleen. Een woning met een tuin en een vijver. Onze eerste woning samen. Eind jaren negentig kreeg mijn man reuma en hartproblemen. Van kennissen hoorde ik dat je lang moest wachten op een woning. Dus hebben we ons alvast ingeschreven bij de woningvereniging. Weg uit ons huis wilden we zeker nog niet.

Jaren later werd mijn man steeds zieker. Hij kon bijna niets meer doen in huis. En al helemaal niet meer in de tuin. Om überhaupt in de tuin te komen moest hij 2 trappen af. Dat ging niet meer. Dus zat hij nog alleen maar binnen. En ik dus ook, want ik verzorgde hem dag en nacht. Het huishouden werd mij hierdoor ook teveel. We hebben nog overwogen om de woning te laten aanpassen. Maar de straat was aan het verjongen waardoor we ons er niet meer zo thuis voelden. Zeker niet als een van ons alleen zou achterblijven.

Toen zijn we gaan reageren op vrijkomende woningen in het centrum van Geleen. Zelf, via internet. De eerste keer was het bijna raak. We stonden op de 2e plaats. Toen kwam de woning aan de Prof. Rommeflat voorbij. Meteen zei ik: die wil ik hebben. En dat is gelukt! Vorig jaar april zijn we hier ingetrokken en hebben het helemaal naar onze zin gemaakt. Helaas heeft mijn man er maar zo’n 7 maanden van kunnen genieten. Maar ik ben blij dat we de stap hebben gezet. Ik voel me hier heel erg op mijn gemak. Met fijne mensen om me heen in de flat. En ik heb ook nog eens een mooie vijver in mijn achtertuin”.

Wil jij ook straks fijn wonen? Schrijf je dan nu al in bij thuisinlimburg.nl. Hier schrijf je in voor een huurwoning bij een groot aantal Limburgse woningcorporaties. Inschrijven is helemaal gratis!